Зустріч з молоддю 4 квітня 2017 року

4 квітня  в приміщенні Чернігівського духовного училища відбулася чергова зустріч з молоддю. Розмову проводили настоятель парафії на честь ікони Володимирської Пресвятої Богородиці, викладач та вихователь ЧДУ ієромонах Вєніамін (Носач) та православний психолог Зінченко Дмитро Георгійович.

Останнім часом в Україні почали поширюватись так звані групи смерті, що навмисне доводять дітей та підлітків до самогубства. Враховуючи вразливість та підвищену нестабільність дитячої психіки в такому віці, це може стати справжньою проблемою для суспільства.

Саме тому самогубство та причини, що можуть штовхнути дітей та підлітків на такий жахливий крок, і були темою цієї бесіди.

Звичайно, не кожну дитину можна звабити та штовхнути на самогубство. Групу ризику становлять саме діти, яким не вистачає батьківської уваги, поваги та тепла, які відчувають себе самотніми та непотрібними нікому. Які прагнучі до любові, підтримки та прийняття схиляються до пошуків гострих відчуттів, кидають виклик і собі, і своїм ближнім, і суспільству.

Тому дуже важливо молоді, яка вже має чи планує створити сім`ю, звертати увагу та вчитись бути, насамперед, уважними одне до одного. Бо саме з уваги та поваги до ближнього і починається любов до нього. Чи вміємо ми слухати та чути, що каже нам ближній? Чи уважні ми до того, що кажуть нам наші діти не тільки словами але і своєю поведінкою? Чи даємо ми собі труд зрозуміти ближнього? Чи, на жаль, частіше нам легше відмахнутись від нього, тим самим провокуючи відчуття непотрібності і самотності у людини, яка звернулась до нас. Навіть для дорослої людини це неприємно. А якщо це наші діти?..

Висловлюючи свою думку та підводячи підсумки бесіди, ієромонах Вєніамін (Носач) наголосив на дуже важливій ролі православної церкви у вихованні молоді, в побудові сім`ї на традиційних християнських цінностях – на любові до ближнього. Бо там, де сяє Христос, там щасливі і батьки і діти!

Просмотры: 58

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *